Het Sinai Centrum

Werken bij het Sinai Centrum

Het Sinai Centrum is een landelijk behandel- en expertisecentrum voor trauma gerelateerde klachten en PTSS. Onze behandelaren zijn gespecialiseerd in een aantal doelgroepen. Naast volwassenen met PTSS zijn dit voornamelijk personen met trauma’s veroorzaakt door oorlog, ander geweld of vroeg in de jeugd. De behandeling van psychotrauma’s bij oorlogsslachtoffers van de tweede, derde of vierde generatie is één van onze expertises. Bij het Sinai Centrum vinden we het belangrijk dat jezelf mag zijn en dat iedereen welkom is.

Wij zijn TOPGGz erkend! 

Sinds 2022 is het Sinai Centrum TOPGGz gecertificeerd. We zijn hier ontzettend trots op. Want hiermee wordt erkend dat onze cliëntenzorg hooggespecialiseerd en innovatief is. Dit combineren we met wetenschappelijk onderzoek en kennisverspreiding.

Onze behandellocaties

Het Sinai Centrum heeft poliklinieken in Amstelveen, Amsterdam, Amersfoort en Utrecht. Onze grootste locatie is Amstelveen waar we zorg bieden aan veteranen, geüniformeerden, vluchtelingen en mensen met een Joodse achtergrond.

Over onze behandelmethodes

Poliklinische traumabehandeling

Als expertisecentrum bieden we vier verschillende poliklinische therapieën voor trauma en PTSS. Dit gaat om Imaginaire exposure (IE), Eye movement desensitisation reprocessing (EMDR, Imaginaire rescripting (ImRs) en Narratieve-exposuretherapie (NET). We doen dit op verschillende locaties.

Kliniek

Bij noodzaak tot intensievere behandeling kunnen cliënten worden opgenomen in onze kliniek. Hier ontvangen zij gedurende drie weken zowel individuele- als groepstherapie. Het gaat om een open afdeling.


Langdurige zorg

Daarnaast bieden we in Amsterdam-Buitenveldert langdurige zorg aan volwassenen met psychiatrische klachten. Deze woonafdeling is gevestigd in het Joodse zorgcentrum Beth Shalom en biedt plek aan 20 cliënten.


Online behandeling

Hoewel een deel van de behandelgesprekken ook digitaal plaatsvindt, werken we ook aan de ontwikkeling van een digipoli.Samen

Bijdrage aan het herstelproces

Betrokkenheid en Impact

Wist je dat? 

Het Sinai Centrum ontstaan is uit een Joodse psychiatrische instelling? Daarom staan wij van oudsher klaar voor de Joodse gemeenschap. Dat merk je op enkele locaties waar behandelaren met een Joodse achtergrond werken of aan het feit dat we aandacht besteden aan Joodse feestdagen. 

Wat zeggen medewerkers over het Sinai Centrum?

Waarom het werken bij het Sinai Centrum zo bijzonder is

Loop mee met Mario en zie hoe veteranen vanuit een nieuw perspectief "het leven in stappen".


Enthousiast? Vragen?
Neem contact op met mij.


Nicolaas den Ouden

Bel +31624910795

Of mail nicolaas.den.ouden@arkin.nl